Utendørskonsert på budsjett

Det er ikke alle artister som har et stort budsjett og kan sponse en konsert selv. Er du amatør, eller skal arrangere en konsert for andre amatørmusikere, må du kanskje gjøre ting billig. Du kan spare penger på å lage en enkel scene selv, eller bruke en terrasse eller platting til formålet, og du kan dermed arrangere konserten i egen hage eller i hagen til noen du kjenner.

Lyssetting med arbeidslys

Arbeidslys er ikke først og fremst laget for å brukes til konserter, men dersom du bor på bygda, kan du be folk du kjenner om å stille opp med traktorer eller gravemaskiner for å lyse opp den provisoriske scenen din. Her er mulighetene virkelig mange. Mulighetene for å lage god lyssetting øker med ekstra arbeidslys fra Nordeye, tilpasset maskiner, traktorer og biler. Arbeidslys kan også monteres på stativ, dersom du ikke vil ha store maskiner rett ved scenen, men det kan være veldig sjarmerende å ha en ekte bondefest.

Bruk det du har

På landet er det langt mellom konsertlokalene, men du kan likevel lage en skikkelig god musikkopplevelse. Kjenner du en bonde, kan du bruke en nytresket åker som konsertarena. Der kan publikum samles, og du kan lage en scene av halmballer med en platting på toppen. Dans og musikk i forbindelse med innhøstingen har lange tradisjoner. I mange hundre år ble slutten av innhøstingen feiret med dans og felespill på gårdene, så her fører du en lang historie videre. Holder du konserten på en åker, er det i hvert fall god plass til å danse, for de som vil det.

Lag en kurvfest

Dersom du vil ha servering til gjestene, kan du arrangere en kurvfest. Det er kanskje ikke alle som er kjent med konseptet kurvfest, men det går ganske enkelt ut på at alle gjestene tar med seg noe de liker å spise. De kan dele maten med andre, slik at alle får smake ulike retter. Gjestene kan lage maten selv, eller ta med noe ferdigkjøpt. Du kan lage veldig enkle bord av et par stubber med planker mellom dem. Hvis det er fint vær, kan du også be gjestene ta med piknikpledd, slik at dere kan sitte på bakken og spise.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *