Hvilken gitar skal jeg velge?

Det er mange av oss som går med en drøm om å spille gitar, men hvilken gitar skal man faktisk velge seg når man skal kjøpe en gitar? Det er det store spørsmålet, og her vil vi prøve å gi deg et så godt svar som overhodet mulig.

Start billig

Du kan være heldig å finne noen billige gitar på markedsnettsider eller kanskje til og med på en bruktbutikk. Det vi anbefaler deg er at du ikke kjøper det aller dyreste på markedet med en eneste gang (selv om det kan være fristende). Dette fordi du vet ikke om du liker å spille gitar eller om du er flink til det. Vi mener at det er viktig å skaffe seg en god startgitar, men den trenger absolutt ikke å koste flesk.

Mange musikkbutikker selger startpakker til deg som ønsker å begynne å spille gitar. Vi mener at du må ha spilt i minst 1 år for å kunne forsvare å investere i en god gitar. Du må altså ha spilt flere ganger i uka i minst 1 år, ikke bare si at du spiller. Men selvsagt er jo dette ditt valg!

Hør på lyden

Det er jo absolutt sånn at ulike gitarer har forskjellige stiler, så det å finne seg en gitar som passer stilen til det du ønsker å spille er jo en god idé. Et veldig enkelt eksempel er jo akustisk lyd over elektrisk lyd. Det vil jo gjøre stor forskjell på musikken du spiller.

Derfor anbefaler vi deg å ta turen til en lokal musikkbutikk for å høre på deres råd. Vi er sikre på at de kan guide deg ganske godt på vei. Kanskje du kan se hvilke gitarer dine favorittartister har for å finne deg enda litt mer inspirasjon til gitarkjøp?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *