Utstyret som redder sangstunden

Det er fint å kunne dra fram gitaren i et lystig lag. Å ta noen traller foran et lite publikum kan fort gjøre en sammenkomst enda mer fornøyelig, enten det er en fest, en konfirmasjon eller et annet privat arrangement. Det som imidlertid kan bremse ned moroa, er når gitaren er ustemt eller du har glemt hvilke akkorder en låt består av. Da er det fint å ha en eller annen form for back-up.

Nå finnes det utallige apper som kan hjelpe deg å stemme en gitar som høres sur ut. I tillegg er det som regel en smal sak å google seg fram til akkordene på ønskelåter du har blitt bedt om å spille i et lystig lag. Da gjelder det å ha mobiltelefonen på plass, samt sørge for at den også fungerer optimalt sangstunden igjennom. Du vil nødig miste den i bakken idet du skal bruke den til å stemme gitaren. Da kan et deksel til din iPhone 7 være nødvendig.

Sjekk ut det store utvalget

I iPhonehuset.no sitt sortiment finner du nok av passende deksler, som attpåtil kombinerer mobilskall og lommebok. Nytten av et slikt deksel stopper imidlertid ikke der. Dersom du for eksempel skaffer deg et eksemplar i brunt lær står det kanskje i stil med gitaren, og er med på å forsterke et rocka preg. Saumfar sortimentet i lenken for å finne et du liker.

Når drar du fram gitaren?

Det finnes mange gode anledninger til å dra fram kassegitaren og ta noen traller. Vorspiel, fest og nachspiel er klassikere, og det samme er familiesammenkomster som konfirmasjon og bryllup. Mange finner anledninger til å holde sangstunder på arbeidsplassen, som i barnehager og skoler. I noen yrker er sangstunden et fint morgenritual som gir en god start på dagen og motiverer staben til å yte sitt beste og oppnå gode resultater arbeidsdagen igjennom.

Når folk kommer med forespørsler om låter du kanskje ikke har helt dreisen på, er det fint å ha tabulaturer og låttekster lett tilgjengelig fra mobilen. Har du i tillegg muligheten til å skrive ut låter umiddelbart, er det også et pluss.

Ny teknologi, gamle gitarer

Det er hevet over enhver tvil at teknologien har gjort det lettere å nyte sangstunder med gitar, fordi umiddelbar tilgang til internett har gjort det mindre sannsynlig at musikalske kosestunder ødelegges av ustemte gitarer og manko på låter å spille. Samtidig er mange gitarister enige om at ingenting slår lyden av en god og gammel kassegitar med stålstrenger, som gjerne har blitt kjøpt for et titalls år siden.

Mange er av den oppfatning at selv om teknologien på mange måter blir bedre, er det den gamle musikken som er best. Gamle Fender- og Gibson-modeller er svært ettertraktede blant spesielt interesserte, og ikke bare som samlingsobjekter. En generell oppfatning sier at gamle instrumenter rett og slett hadde bedre lyd, på samme måte som musikk spilt av høyteknologisk avspillingsutstyr aldri kan erstatte den gode gamle platespilleren. Og det er ikke nødvendigvis bare de litt eldre – de som husker vinylens gullalder – som er av denne oppfatningen.

Når nytt blandes med gammelt er det duket for god stemning på forskjellige sammenkomster. En vellykket sangstund får alle til å smile, særlig når alle får være med å velge låter. Å lære seg nye og hittil ukjente låter er lettere når du har det rette utstyret på plass, som kan lære deg nye sanger på 1–2–3.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *