Er PRS den moderne Fender?

Fender – en klassiker

Alle kjenner til navnet Fender. Popularisert av musikere som Eric Clapton, Jimi Hendrix og Alex Turner fra Arctic Monkeys, så har dette gitarmerket med mange forskjellige typer og varianter blitt et såkalt «household name» for mange gitarinteresserte. Med Fender finner du noe som passer alle forskjellige musikktyper, om du så spiller klassisk, metall, rock, blues eller jazz.

Fender har over lang tid brukt masse energi på å være allsidig. De har nylon, standard kassegitarer, elektriske gitarer i mange former og forskjellig pris. Fender har nemlig 2 forskjellige «standard»-utgaver. Mexican standard og American standard. Mexican standard er betydelig lavere i pris, og har litt dårligere kvalitet enn American standard. American standard derimot, har utsøkt kvalitet og kan koste flere titusener. Derfor velger mange mellom gode gitarister å kjøre Mexican standard, på grunn av den store prisforskjellen mellom de to standardversjonene.

Skulle du ønske å kjøpe en av de dyre American standard versjonene deres, men har ikke råd, så er det selvsagt mulig å ta en forbrukslån hos centum. Du vil kanskje føle at det er litt «luksus» å ta et lån for en gitar, men du vil definitivt ikke angre på det i lengden når du føler kvaliteten. Om du ikke vil betale dyre dommer for en gitar, så har vi et godt alternativ til deg. Nemlig PRS.

PRS – Paul Reed Stanly Guitars

Disse gitarene er brukt av mange forskjellige obskure band opp gjennom tidene, og nå til dags er det band som Opeth og Porcupine Tree som har valgt disse som sponsorer. Du kjenner igjen PRS ved at fret-merkingen på nakken ikke er vanlige sirkler (eller bars, som det er på Gibson), men at det heller er fugler som krabber seg oppover nakken. Dette er en veldig ikonisk prydning som alle som vet om PRS kjenner til.

Det de fleste kanskje ikke vet, er at PRS holder omtrent like høy kvalitet som Fender, men til en mye lavere pris. Dette er fordi merket ikke er så veldig kjent blant vanlige musikere, men heller for band som spiller mye psykedelisk rock og metall.

Selv om PRS begynner å bli mer og mer standard for nyere band, og har høy kvalitet, så er prisen fremdeles utrolig lav i forhold til kvaliteten du får. En PRS gitar av samme standard som en Fender American standard kan fåes til under halvparten av prisen, noe som er en av de største grunnene til at de er blitt så populære.

Smak og behag

Dette kommer selvsagt an på hva du foretrekker, og hvordan følelsen er etter du har holdt i begge gitartypene. Uansett, om penger står i veien for deg, så er det fullt mulig å få skikkelig kvalitet til en brøkdel av prisen din Fender.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *