Ta med gitaren på tur og skap stemning

Er du profesjonell musiker? Eller blir gitaren din aldri brukt og er mest til pynt? Eller kanskje du ligger et sted midt imellom? Uansett hvor flink og erfaren du er eller ikke er, har det ingenting å si rundt bålet. Ute i skogen en hyggelig kveld med gode venner eller familie blir det uansett magisk. Kanskje blir alle sittende stille mens du hypnotiserer dem med spillingen og syngingen din, eller kanskje det rett og slett bryter ut til allsang i mørket. Uansett vil du merke at det ikke var bortkastet å ta gitaren med.

Hamar og Hedemarken Turistforening

Bor du i Hamar og går mye på skogstur kan du kanskje være så heldig å treffe på en Ivrig gjeng rundt bålet i Trollskogen. Her har nemlig en gjeng utviklingshemmede dratt ut jevnlig sammen med Hamar og Hedemarken Turistforening. De koser seg rundt bålet med naturlotto og god mat, og gitaren er selvfølgelig også med. Initiativtakeren Eirik Dahl sluttet som direktør i et internasjonalt firma for å få tid til dette. Hans 17 år gamle datter er funksjonshemmet, og han mener dette initiativet er med på å hindre unge med funksjonshemninger fra å bli isolerte. Og ingenting bringer folk sammen som leirbål og gitar.

Gjør det enkelt og praktisk

Gitaren er heldigvis ikke et veldig tungt instrument, så det er ikke så vanskelig å bære med seg i tillegg til annen bagasje og mat. Har du en gitarkasse kan det være en god idé å anvende den. Da kan du bare slenge kassen over skulderen eller bære den i hempen, ellers kan det bli veldig uhåndterlig. Skal dere overnatte i telt – og spesielt under åpen himmel – en eller flere netter, er det lurt å ta noen forehåndsregler. Gitaren bør ikke bli for vår, så sørg for å ha den pakket inn i noe når den ligger på bakken. Inviter med noen gode venner og kom dere ut.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *