Bygg din egen gitar

Å bygge sin egen gitar er ikke noe alle går rundt og tenker på. Det er en lang prosess, og det er ikke bare å lime sammen noe treverk og sette på noen strenger deretter. Prosessen er komplisert, men ikke umulig. Da Eirik Aser fikk muligheten til å bygge sin egen gitar på sløyden, så han ikke mørkt på det. Han ble inspirert av sin sløydlærer, og lagde sin aller første kassegitar. Kvaliteten var kanskje ikke helt på topp, men en gitar ble det. Etter det har han laget hele 25 gitarer på verkstedet sitt hjemme.

Fra trekkspill til gitar

Eirik Aaser fikk musikkgenene inn med morsmelka, og det første instrumentet han lærte seg å spille var trekkspillet. Sammen med andre musikere, som Åge Løkke, Arild Evenby og Svein Erik Lunde, har han spilt både for publikum og for moro skyld på jamkvelder nede i kjelleren. Nå har han solgt trekkspillet og spiller kun på gitaren. Han er også med som gitarist sammen med gutta i Eldrebølgen som er ute og spiller nå og da. Aaser er svært aktiv på musikkfronten med andre ord. Hjemme i kjelleren har han et glasskap med 12-15 instrumenter som viser hans interesse for musikken.

Blir inspirert av Fender

Eirik har lest massevis av bøker og instruksjoner om hvordan man skal bygge og montere gitarer. Tegninger har blitt studert, og når han tegner sine egne gitarer er det Fender som har vært den største inspirasjonen til kunstverket. Som sagt er det en lang prosess å bygge sin egen gitar. Treverket må ligge i bløtt så lenge til at det er mulig å bøye og forme det slik man vil. Eirik forteller til Smaalenes Avis at det er en skikkelig godfølelse å spille på noe man har laget selv, samtidig som at det er utrolig praktisk da han selv kan tilpasse gitaren akkurat til hans spillestil.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *