Hvordan lære barn å spille gitar

A cute boy with Downs Syndrome having fun playing guitar with his dad on the couch at home. he is holding a red ukulele and his dad is strumming an acoustic guitar and singing.

Barn er ofte glade i musikk, og å spille et instrument kan gi barna enda mer musikkglede. Det er aldri for tidlig å lære barna å spille et instrument. Start med noe enkelt, som en xylofon eller en liten tromme som barna kan slå løs på. Å spille gitar krever at barna er gamle nok til å holde grepene, men de kan gjerne få slå løs på strengene før den tid, mens en voksen tar grepene for dem.
Gjør læringen morsom
Det viktigste når barna skal lære å spille, er at de har det morsomt. Hvis de føler seg tvunget til å øve, kan det ta fra dem musikkgleden. Baser læringen på frivillighet den første tiden. Når barnet blir litt flinkere, vil det kanskje selv starte på et gitarkurs, men la dette være barnets eget ønske. La barnet velge hvilket instrument det vil spille, selv om det kanskje velger noe annet enn du ønsker. Det er musikkgleden som bør stå i sentrum.
Finn en god lærer
I starten kan barnet lære enkle ting gjennom nettkurs, men husk at ikke alle barn lærer på samme måte. Noen foretrekker å ha en lærer som kan hjelpe dem og gi dem tips. Hvis du ikke spiller gitar selv, bør du kanskje finne en god musikklærer eller musikkskole. Husk at dårlig vær ikke er en grunn til å droppe musikktimene. Kjøp gode barneklær, slik at barnet ikke fryser på vei til og fra timene. Sjekk ut reima salg eller andre salg for å spare penger. Pengene du sparer på klær, kan du bruke til å kjøpe en ny gitar til barnet, slik at musikkgleden øker.
Vær oppmuntrende
Ikke klag når barnet spiller feil, eller gå ut av rommet når barnet begynner å øve. Lytt til barnet, og ros ethvert framskritt. Snakk om musikk og instrumenter, og bli alltid med på konserter der barnet spiller. Du må heller ikke tvinge barnet til å fortsette å spille dersom det ønsker å slutte, men snakk med barnet og forklar at han eller hun kanskje angrer senere dersom de slutter å spille et instrument.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *