Innspilling av musikk

Har du en musiker i magen og skrivelyst i fingertuppene? Har du en støvete gitar på loftet som du alltid har hatt i bakhodet? Ikke utsett musikkgleden lenger – grip gitaren og la fingrene klimpre til musikken på radioen. Kanskje ruger noen av vennene dine på samme tanker? Gå sammen og start et garasjeband. Så kommer kanskje en dag da dere merker at å spille for egen fornøyelse ikke er nok – dere vil gjøre en innspilling av musikken deres. Da er det greit å vite at du kan få økonomisk støtte til prosjektet ditt.

Kroppen er ditt instrument

Har du et studio eller et øvingsrom for deg og instrumentet ditt er det viktig å ha det riktig innredet. riktige møbler i studioet øker trivselen og er viktig for riktig sittestilling. Sitter du på en for lav stol ved pianoet, eller i en dyp sofa med gitaren, kan du pådra deg sliteskader ved feilbelastning. Klassiske musikere sitter hele det første året med simple strykeøvelser med buen, eller riktig albueposisjon ved pianoet. Kroppen er ditt instrument, og belastningsskader er vanskeligere å rette opp enn å lære inn riktig teknikk til å begynne med. Har du riktige møbler kan det hjelpe deg å utvikle en sunn og sterk teknikk, pluss at det øker spillelysten ved å befinne seg i et trivelig rom. Det er viktig at du føler deg vel når du musiserer. Musikk kommer fra hjertet, du synger fra sjelen, og føler du deg glad og komfortabel trives du bedre med instrumentet ditt.

Å leve som musiker

3rd generation rock band playing

Å leve som utøvende musiker er ingen dans på roser. I motsetning til de fleste andre yrker er man mye alene; man er sin egen sjef, bestemmer sine egne arbeidstider og sine egne arbeidskrav. Som frilanser lever man fra hånd til munn, og har ikke råd til latskap. Å leve som musiker krever ikke minst talent for å spille et instrument, men også selvbeherskelse, disiplin, kreativitet og en god porsjon flaks. Men som i andre yrker kan det være lurt for deg som musiker å organisere deg. I Norge har vi TONO og GRAMO for produserende og utøvende musikere, som beskytter musikernes rettigheter. Å organisere seg er også en effektiv måte å knytte kontakter på, som i musikernes bransje er alfa og omega. Gode kontakter og hyppig bruk av jungeltelegrafen kan sikre en musikers overlevelse i en tøff bransje. Livet som musiker kan være hardt, men lykkes du kan du få oppleve magiske øyeblikk og sterke følelser som kun mot og ståpåvilje kan gi deg.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *