Legendariske gitarister

Det er alltid bra å ha noen forbilder å strekke seg etter. Sjansen for at du noen gang skal komme deg opp og bli like populær som noen av disse gutta er nok veldig liten, men det betyr jo ikke at du ikke kan ha dem som rollemodeller likevel. Om ikke annet så er det en inspirasjon til alltid å bli bedre.

Johnny Cash

I sin tid var Johnny Cash en av verdens aller beste artister, og han var også kjent for bestandig å ha med seg og å spille gitar under sine konserter. Ved en anledning hadde han en turne i USA samtidig med The Beatles, og det endte med et Johnny Cash spilte for fulle hus mens The Beatles slet med sine publikumstall. Johnny Cash hadde en langt større appell til sitt publikum. I tillegg til gitaren var det hans mørke og ydmyke fremferd som var hans kjennemerke.


Jimi Hendrix

Jimi_hendryx_experience_1968Som gitarist er det kanskje Jimi Hendrix som er den mest legendariske i verden i dag. Selv om han har vært død i over 40 år er det et navn alle gitarinteresserte kjenner til. Han ble født i Seattle og døde i London. Det at han bare ble 27 år gammel er nok noe som har gitt han en så sterk aura rundt seg i all ettertid.

Eric Clapton

Blant de virkelig legendariske gitaristene som fortsatt lever og er aktive er nok Eric Clapton en av de aller mest kjente. Hans stil er rock og blues, og gitarstrofene hans er ofte svært rytmiske og markerte. Blant hans aller sterkeste og mest kjente sanger der gitaren spiller en stor rolle finner vi Leyla.

Santana_2010Carlos Santana

Mexicansk-amerikanske Carlos Santana ble berømt med sitt band Santana på slutten av 60-tallet, da de ble det første store bandet som virkelig klarte å kombinere latin-amerikansk musikk med tradisjonell amerikansk musikk. Av musikkbladet Rolling Stones har Carlos Santana blitt gitt en 20. plass i kåringen av de beste gitaristene gjennom alle tider. I 1965 ble han amerikansk statsborger. Passende nok for en rockestjerne bor han i dag i Las Vegas med sin andre kone.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *