Lær å spille gitar

Å kunne spille et instrument er en gave man har med seg resten av livet. Gitar er nok et av de mest populære instrumentene man kan lære seg å spille, og dette kommer nok i stor grad av at instrumentet er meget allsidig samtidig som det er mobilt og håndterbart. Man kan ha en gitar med seg over alt, samtidig som man kan spille veldig forskjelligartet musikk med den.

Ta ett skritt av gangen

Jimi_Hendrix_1967Når man lærer noe nytt, enten det er et håndverk, et språk eller et instrument, er det viktig at man er bevisst på at man kun tar ett skritt av gangen. Ingen blir veldig god over natten, og derfor må man være litt tålmodig. Når man lærer å spille gitar er det vanlig at man begynner med enkle grep og toner, som man til slutt kan bruke til å spille enkle og kjente sanger. Når det grunnleggende og enkle sitter, kan man gradvis bevege seg over til noe mer avansert, slik at læringen går i en rett linje. Man merker veldig godt sin egen progresjon, selv om det er vanskelig å kjenne der og da hvor mye man faktisk har lært. Ofte er det slik at man kan langt mer enn det man selv tror etter en viss tid.

Meld deg på kurs

Kurs i hvordan man spiller gitar finnes over hele landet, og de er nok blant de aller mest populære musikkursene som finnes i Norge. Her kan man møte en profesjonell lærer som vet hvordan det er å være på det nivået du er på, og som kan gi deg god oppfølging fra gang til gang. Den beste måten å lære på er sammen med andre, og til dette er kursene en suveren måte å komme seg fremover på.

Bruk det du lærer

På samme måte som man aldri vil lære et språk dersom man ikke snakker det, vil du ikke bli en god gitarspiller dersom du ikke spiller jevnlig. Det viktigste er å ikke være flau over det man ikke kan, men å være stolt over det man kan. De aller fleste synes det er gøy å høre på når noen i omgangskretsen lærer seg noe nytt, så det å finne frem gitaren i festlig lag og vise seg frem er en kjempeide.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *